Seyahat Haberleri Bloğu

Gezilecek yerler hakkkında bilgi sahibi olurken aynı zamanda
Tatil ile ilgili deneyimlerinizi burada paylaşabilirsiniz.

Erzin içmeleri & otelleri ve pansiyonları

Hatay'ın Erzin ilçesinde bir şifa kaynağı Erzin ılıca ve içmeleri özellikle yaz aylarında olmak üzere, çevre ilçe ve illerden iç turizme hitap etmektedir. Erzin belediyesinin yaptırdığı 150 yatak kapasiteli moteli içmelerde aşırı talep görmektedir. Çevre ormanla bitişik olup, makilik ve çamlıktır. Şahin tepesine 3 km yürüme mesafesindedir. Yazın genellikle 30 derece civarında sıcaklığa sahiptir.

erzin içmeleri
Erzin içmeleri
Erzin ılıcasının suyu 24 derece olarak çıkmakta, pH değeri 6,7 olup Erzin içme suları bikarbonat, sülfat, magnezyum, kalsiyum, karbondioksit ve bromür bileşimine sahiptir. Bir çok hastalığa iyi gelen bu sular başta, sindirim sistemi hastalıkları, böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları ve metebolizma bozukluklarına iyi gelmekte ve tedavinin yanı sıra tavsiye edilmektedir.
Kaplıca ve içme sularımızın sağlık etkinliklerinin (olumlu etki yaptıkları hastalıkların) İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığınca (Çekmece-Nükleer Araştırma Enstitüsü) ile işbirliği içinde yapılmaktadır. (wikipedia.org)

Erzin merkezine 5 km uzaklıktadır. Merkezden doğruca doğuya doğru dağlara gidildiğinde içmelerin yolunu bulabilirsiniz. Dörtyoldan kuzuculu erzin yolundan ve E-5 karayolu üzerinden buraya ulaşım sağlanmaktadır.  Çevre illerden erzine geldikten sonra buraya ulaşım sağlanabilmektedir.

erzin içmeleri belediye moteli
Erzin içmeleri belediye moteli oteli otelleri pansiyonları
Belediye moteli yılın 12 ayında hizmet vermektedir. Odaların hepsi klima ve tv içermektedir. Ücretlendirme 50TL ile 60TL arasında değişmektedir.  Kesin fiyatlar için ve rezervasyon yaptırmak için irtibat telefonundan haberleşiniz. (0 326 681 2077)

Burayı gezip, faydalandıktan sonra  Hatay'da bulunan diğer yerleri görebilirsiniz. Yakındaki karıncalı yaylası 20 km uzaklıkta olup çevresindeki zorkun yaylası, bağrıaçık yaylası, üçkoz yaylası, sırapınar ve küşne gibi yaylaları da gezebilirsiniz. Ayrıca toprakkale, burnaz plajı, yeniköy plajı, dörttaş plajı, yeşilköy plajı, dörtyol beşikgöl, payas kalesi de diğer gezilecek yerlerden bir kaç tanesidir. Çevredeki tüm gezilecek yerleri görmek için buraya tıklayınız.

Hatayda gezilecek diğer yerler için kategori: Hatay Gezilecek Yerler

2 yorum

erzin içmeleri ile kaplıcası ile şahin tepesi ile ve müthiş doğası ile her zaman güzel ve özel... www.erzinhaber.com

Bu önemli konu adanmış bir makale görmek güzel.Paylaştığın için teşekkür ederim.
Viyana'da Gezi Acentaları


EmoticonEmoticon