Seyahat Haberleri Bloğu

Gezilecek yerler hakkkında bilgi sahibi olurken aynı zamanda
Tatil ile ilgili deneyimlerinizi burada paylaşabilirsiniz.

Kenya Gezilecek Yerler (Masai Mara Safari Turu)

Afrikanın gezilecek yerlerinden en bilindik bir ülkeyi Kenya'yı anlatacağım. Burada bir çok hayvanı kendi doğasında görme imkanınız var. Safari kelimesi 19. yy'da başlayan bir kelime, dünyaca ünlü safari gezileri burada yapılıyor. Kenya Masai Mara çok ünlü bir safari alanıdır. Mutlaka duyduğunuzu düşünüyorum Masai Mara safari yapabileceğiniz çok populer bir yerdir. Bufalodan gergedana, antiloptan aslanlara, zürafalardan çitalara kadar belgesellerde gördüğünüz bütün hayvanları burada görebilirsiniz.

kenya masai mara
Kenya Masai Mara

Safariye sabahın erken saatlerinde çıkılır. Hava sabah saatlerinde soğuk olabiliyor, gün doğduktan sonra da aşırı sıcaklar başlıyor. Yanınıza hava değişimine göre giysiler, şapka mutlaka almanız gerekmektedir. Dürbün, fotoğraf makinaları alabilirsiniz. Bol su almayı da asla unutmayın, zaten gerekli olan şeyleri tur rehberinizden de öğrenebiliyorsunuz. Ben kısaca anlatmak istedim sadece.

Burada bin bir türlü kuş türünden aklınıza hayalinize gelebilecek tüm hayvanları kendi doğasında görebiliyorsunuz. Aslanları en masum haliyle görebiliyorsunuz, bu turlar tamamen güvenlidir yalnız aracınızdan inmemeniz gerekiyor.


EmoticonEmoticon