Seyahat Haberleri Bloğu

Gezilecek yerler hakkkında bilgi sahibi olurken aynı zamanda
Tatil ile ilgili deneyimlerinizi burada paylaşabilirsiniz.

Sankt (St.) Petersburg Gezilecek Yerler

Sankt Petersburg'nun en büyük adası vasilyevski adasını ve bu adanın ucundaki nevo nehrini büyük ve küçük diye ikiye ayrılan nehirleri ve hemen karşısındaki müzeyi de gezebilirsiniz. Peter ve Pool kalesini de gezebilirsiniz.  Batı avrupadan örnek alarak tasarlanan bu şehirde, rusların geleneksel kubbelerine rastlamak pek mümkün değil. Senato meydanı Sankt Petersburg'un gezilecek yerlerinden bir tanesidir.

sankt petersburg resimleri
Sankt Petersburg
Senato meydanında Bronz Süvari anıtı bulunmaktadır. Yeni evlenen çiftler bu anıtın yanına gelerek güvercin uçururlar ve bunun uğurlu olduğuna inanırlar.  Sankt Petersburg gezilecek müzeleri ile ünlüdür. Dünyanın en çok müzesini barındıran şehridir. Dünya çapında ünlü Ermitaj müzesini içersinde bulundurmakta ve içerisinde 3 binden fazla eser barındırmaktadır.

St. Petersburgda başlıca gezilecek yerler müzeler, görkemli köprüler, güzelim adaları, özellikle Ermitaj müzesi, Petergof parkı, Rusya Devlet müzesi, Petropavlovskaya Krepost bunlardan birkaç tanesidir.

Şehrin en büyük caddelerinden Nevskiy caddesi bir çok alışveriş merkezlerine, parklara ve cafelere alan sağlamaktadır. Gece klüpleri, restorantlar ve diğer mekanlar genellikle bu cadde de bulunuyor.


EmoticonEmoticon