Seyahat Haberleri Bloğu

Gezilecek yerler hakkkında bilgi sahibi olurken aynı zamanda
Tatil ile ilgili deneyimlerinizi burada paylaşabilirsiniz.

Tunus Gezilecek Yerler

Akdenize kıyısı olan gezilecek bir ülke Tunus'u anlatacağız sizlere. Afrika kıtasının akdenize sahili olan Tunus şehri, İstanbuldan uçakla iki buçuk saatte gelinebiliyor. Tunusa vizesiz gidebiliyorsunuz. Başkent Tunusta tarih boyunca bu bölgeden geçen uygarlıklar ülke kültürüne büyük zenginlikler kazandırmışlar. İçerilere doğru girdikçe karşınıza daracık sokaklar ve gürültüye doğru ilerledikçe bize çok tanıdık bir yer, bir pazara giriyoruz.

tunus resimleri
Tunus
Tunus pazarları bizimkiler gibi çok karışık ve kalabalık . Burada alışveriş yapmak istiyorsanız paranızı dinara çevirmelisiniz. Pazardaki baharat kokuları her yeri sarmış durumda. Bardo müzesini ziyaret edip mozaik eserleri görebilirsiniz. Duvar mozaikleriyle Romanın bir çok eserini burada görebilirsiniz. Tunusun ulusal bardo müzesi dünya da çok tanınan bir müzedir. Buradaki eserler değişik şehirlerden toplanarak burada bir araya getirilmiştir. Duvar boyu mozaikler gerçekten çok etkileyici görünüyor, burayı mutlaka görmeniz gerekiyor.

Roma döneminin bu şehirde çok etkisi var. Başkente yakın bir yerdeki harabelerde kartaca şehrini görebilirsiniz. Kartaca romaya meydan okumuş bir şehirdir. Daha önce romaya meydan okuyabilen nadir güçlerden bir tanesidir. Roma kapılarına kadar dayanmışlardır. Daha sonra kralın hasta olmasından faydalanan romalılar ülkeyi yok etmişler. Romalılar bütün şehre tuz dökmüşler bir daha yeşillik çıkmasın diye. Ama pekte işe yaradığını sanmıyorum ki her yer ağaç dolu.


EmoticonEmoticon