Seyahat Haberleri Bloğu

Gezilecek yerler hakkkında bilgi sahibi olurken aynı zamanda
Tatil ile ilgili deneyimlerinizi burada paylaşabilirsiniz.

Floransa Gezilecek Yerler

Floransa, tarihin izlerini taşıdığı ve yüzyıllarca tarih rüzgarına karşı dim dik durmuş bir şehir. Özenle korunmuş yapıtlar, görülesi mimari yapısı, o günlere ışık tutan tarihi yerleri ve gezilecek görülecek bir çok yer ile sizi büyülemeye odaklanmış bir şehir.

Neptün çeşmesi şehre ilk gelenlerin dikkatini çeken eserlerdendir. Hz. Davutun replika heykelide aynı meydandadır. Floransa aslanını da unutmamak gerekir tabi ki. Floransa da kafanızı ne tarafa çevirseniz bir heykel görürsünüz. sağa dönün ünlü şair Dante, sola dönün Piazza della Signoria meydanındaki St Jhon vaftizhanesi ve onun ünlü giriş kapısı, kapıda ki heykeller sizi büyüleyecek...

Uffizi sanat galerisini gezmeden şehirden sakın ayrılmayın. Daha sonra Arno nehri üzerinde bir geziye çıkın, nehir üzerinde bulunan küçük çarşıda pek çok hediyelik eşyayı satın alabilirsiniz.

floransa
Floransa

Floransanın dar sokaklarından geçerek, bu şehre her ne kadar yabancıda olsanız içiniz rahat rahat bu şehirde keşif yürüyüşü yapabilirsiniz. Şehrin girişindeki tarihi kapının yanındaki parkta güzel mi güzel bir genç kız heykeliyle soluklanıp, bir fincan kahve alıp yudumlarken Santa Maria del Fiore'yi seyre koyulabilirsiniz.

Floransa gezilmesi görülmesi gereken bir şehirdir. Burayı gezipte buranın meşhur dondurmasından yemeden olur mu hiç? Şehirden ayrılmadan önce meşhur dondurmalardan tatmanınızı öneririz...


EmoticonEmoticon