Seyahat Haberleri Bloğu

Gezilecek yerler hakkkında bilgi sahibi olurken aynı zamanda
Tatil ile ilgili deneyimlerinizi burada paylaşabilirsiniz.

Prag Gezilecek Yerler

Eski bir demir perde ülkesi 1989 yılında özgürlüğüne kavuştu. 1993 yılında ikiye ayrıldı. 10 milyon nüfusu olan bir ülke, başkenti Prag'tır. Biz bu yazımızda Prag'ın gezilecek yerlerini size anlatacağız.

İstanbuldan kalkan bir uçakla en geç 3 saat sonra başkent Praga varabilirsiniz. Ülke 3 bölgeye ayrılıyor. Nato ülkesi olan bu ülke 2004ten bu yana avrupa birliğine girdi. Denize kıyısı olmayan bu ülke, yollar üzerinde olduğu için stratejik bir önemi vardır.%30 hristiyan olan bu ülkede genel nüfus ataisttir. Bira tüketiminde başı çeken ülkelerdendir. 1935 yıllarında büyük elçilik yapılmış. Nazım Hikmet sürgün yıllarında burada kalmış.

Prag Avrupanın en çok gezilen dördüncü ülkesi, dünyanın en büyük atlı adam heykeli Prag'da bulunuyor. Gezilecek meydanları bir hayli fazla, tam bir truzim ülkesi olan Çek Cumhuriyetinin en çok ziyaret edilen şehri Prag.

prag
Prag

Bayrak direklerinde iki bayrak sallanan bir ülke olan Çek Cumhuriyeti, meydanlarıyla ünlüdür. Meydanlarda insanları ücretsiz gezi yaptığını söyleyen kişiler etrafına toplamaktadır. Ücretsiz olarak şehri gezdirirler, hiç bir ücret almazlar ancak amaçları gittikleri yerlerdeki dükkanlarla anlaşarak o şekilde geçimlerini sağlamaktadırlar. Siz de emin olduğunuz bu tür bir gruba dahil olarak şehri ücretsiz gezebilirsiniz.

Altın şehir olarak adlandırılan Prag, çeklerin dilinde anlamı avrupaya açılan kapı anlamındadır. Tarihi dokusu hiç bozulmamış olan bu şehirde muhteşem baş yapıtlar gerçekten çok ilginizi çekecek.


EmoticonEmoticon