Seyahat Haberleri Bloğu

Gezilecek yerler hakkkında bilgi sahibi olurken aynı zamanda
Tatil ile ilgili deneyimlerinizi burada paylaşabilirsiniz.

New York Gezilecek Yerler

Bir çok Türkün yaşadığı, bir çoğunun da gitmek için çabaladığı bir yeri anlatacağız sizlere, Amerika... Amerika denilince ilk akla gelen şehir New York, tüm şehirler arasından parlayan bir yıldız gibi ayrılır. Onun her zaman bir farklılığı vardır, New York Amerikanın en büyük şehri, hatta bazı Amerikalılar New York'u tanımlarlarken New York bir tarafa Amerikanın diğer şehirleri bir tarafa diye söylerler. New York Amerika da herşeyin merkezindedir.

new york
New York

New York şehrinde, dev gökdelenler güneş görmeyen sokakları da beraberinde getirir. Bu şehir yılda 24 milyon turist çeken, burada yaşayan her üç kişiden biri yabancıdır. New York kelimenin tam anlamıyla bir göçmen kenti ve diğer şehirlere göre oldukça pahalıdır.

1883 yılında inşaa edilen Manhattan ve Brooklyn'u birbirine bağlayan Brooklyn köprüsü şehrin göz bebeği ve simgesidir. New York'ta geçen filmlerde sık sık görmeye alıştığımız bir köprüdür Brooklyn köprüsü...

Böyle bir kentte her yıl Türkiyeyi çok ilgilendiren bir aktivite düzenlenir, bunun adı Türk Günü Yürüyüşü... New York ve Amerikadaki tüm Türklerin katıldığı bu yürüyüşte bayraklarımız ve insanlarımız bu Türk Günü Yürüyüşüne katılırlar. Bir karnaval havasında geçen bu yürüyüş oldukça dikkat ve turist çeker.
New York'un göbeğinde Türk bandoları, bayrakları ve okul öğrencileri geçerler. New York'un göbeği Manhattan da Türk halk oyunları oynanır. Eğer denk gelirseniz gerçektende gurur verici bir tablodur.

Manhattan ve Brooklyn Gezilecek Yerler yönünden hiç bir rehbere gereksinim duymadan gidip gezebileceğiniz ender şehirlerdendir. Gittiğinizde sizi büyüleyip kendiliğinden gezmeye zorlayacaktır...

Kelimeler: Manhattan gezilecek yerler, Brooklyn Gezilecek Yerler, New York Gezilecek Yerler

1 yorum:

New York gerçekten benim için çok özel bir yer özellikle Manhattan ve Brooklyn'i hiç bir yere değişmem.


EmoticonEmoticon