Seyahat Haberleri Bloğu

Gezilecek yerler hakkkında bilgi sahibi olurken aynı zamanda
Tatil ile ilgili deneyimlerinizi burada paylaşabilirsiniz.

New Jersey Gezilecek Yerler

New Jersey, New York'a yakınlığı ile bilinen bir eyalet. Hatta bazı semtlerinden Manthattan manzarası çok güzel seyredilir. Büyük şehir New Yorkda çalışanlar yakınlığı, sessiz ve sakin oluşundan dolayı New Jersey eyaletini seçerler. Çoğu yerinde tek katlı evler vardır.

new jersey
New Jersey

New Jersey de gezerken bir cadde çok ilginizi çekebilir. Pettersanda güney bölgesinde çok sayıda Türke rastlayabilirsiniz. Tabelalara baktığınızda Türkçe isimler bulabilirsiniz. Kendinizi Türkiyede herhangi bir cadde de yürüyor gibi hissedebilirsiniz, yolda yürürken dahi Türkçe konuşan insanlar yanınızdan geçebilir. Amerikada New Jersey küçük bir Türk dünyası gibi...

New Jersey de gezerken girdiğiniz bir dükkanda karşınıza bir Türk çıkabilir, bu yakınlığı bu kadar uzaktayken bile Türk olan birini görmek mutluluk duygusunu pekiştiriyor... Bu cadde de 1981 yılında açılan bir helal et marketine rastlıyoruz. Sizde burada uzun süre kalacaksınız buradan et ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

New Jersey gezilecek yerler yönünden New York kadar zengin olmasada sakin yapısıyla dikkat çekiyor, daha çok bir yerleşim yeri olan New Jersey de gezerken İstanbul adıyla bir markete rastlayabilirsiniz. İçeri girdiğinizde Türk lezzetlerine buradan ulaşabilir hatta içeri alışveriş yaparken müzikler bile Türkçe çalıyor.

Kelimeler: New Jersey Gezilecek Yerler


EmoticonEmoticon